BURSA / GÜRSU - Zafer Ortaokulu

May

Okulumuz 6/C Sınıfı öğrenciisi Dilara Humar Ordu Kyokushın Karate Türkiye Şampiyonasında 1.oldu. Tebrik ediyoruz.

May

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu öğrencilerimizin renkli gösterileri eşliğinde dolu dolu geçen tören programımızla yaşattık.

Öğrenci velilerimizin de misafirimiz olup sevincimize eşlik ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. yılı kutlama programımızda okul bahçemizde kurulan gösteri alanında eğlenceli ve göz dolduran performanslarını sergileyen öğrencilerimiz, tören sonrasında müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gösterilerde emek veren tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize bayram heyecanımıza eşlik ettikleri için teşekkür ediyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

Nis

Kitap okuma alışkanlığı, çocukların zihinsel, ruhsal ve psikolojik yönlerini geliştirmek için en etkili yöntemlerden biridir. Zengin hayal dünyası, daha sağlıklı bir kişilik gelişimi için küçük yaşta kazanılan kitap okuma alışkanlığı önemlidir. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ileride anadillerini daha düzgün konuşmalarına, okul başarılarının artmasına ve kelime dağarcıklarının gelişmesine katkı sağlar.

Zafer Ortaokulu olarak Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bütün sınıflarda öğretmen ve öğrenciler kitap okuma etkinliği yapıldı.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.

Mrt

Gündelik hayatımızın akışını belirleyen trafik gibi önemli bir konuda, öğrencilerin güven duygusunun arttırılmasını sağlamak, trafik ve çevre bilgilerini geliştirmek hedefiyle öğrencilerimize trafik eğitimi verildi. Verilen trafik eğitimleriyle öğrencilerin trafikte görev/sorumluluk duygularının gelişmesine katkı sağlanmakta ve olumlu tutum/davranışlar kazandırılmaktadır.

Mrt

Okulumuz sınıfları 5/H, 6/G, 7/C ve 8/C sınıfları toplam 114 öğrenci ile Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Bursa Çocuk Trafik Parkına 07.03.2023 tarihinde 13.30 16.00 arasında gezi düzenlemiştir. Gezinin konusu, trafikte yaya ve araçların etkileşimli kuralları. Katılımcılar 30 dk sınıfta bilgi aldıktan sonra, öğrendikleri trafik eğitimini uygulamalı olarak birebir minimal trafikte yaparak yaşayarak eğitimciler eşliğinde gösterilmiştir.

Bursa Çocuk Trafik Parkında öğrencilerimize eğitim veren ve eğitimde öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Gürsu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız Aile eğitimlerimiz devam ediyor.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe programımızı Gürsu Belediyesi Kültür Merkezinde yaptık. Her yıl bir okulun kutlama programını organize ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü programını bu yıl Zafer Ortaokulu olarak gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 84. yılında okulumuzda düzenlenen törenle anıldı.

Anma Programı öğrencilerimizin bahçede toplanmasıyla başladı. Saatler 09:05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.  Törene okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve personelimiz katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Anma töreni etkinliklerinde Atamızla ilgili şiir ve türkülerin okunmasıyla son buldu.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Film, Gökbey ile bir araya gelen Aslan'ın, Kapadokya'dan başlayıp ülkenin dört bir yanında devam eden serüvenini konu ediniyor.

Gözalıcı, güçlü ve dost canlısı bir helikopter olan Gökbey, Hürkuş'un taşından elde edilen verilerle tasarlanan mavi bir taşla canlanmıştır. Ferit'in polis ekipleri tarafından yakalanmasından sonra işlerin başına geçen Yaralı Yüz neredeyse tamamen olumsuz enerjiyle elde edilmiş kırmızı bir taş üretmiştir fakat ellerinde taşın enerjisini kaldırabilecek kadar güçlü bir uçak ya da helikopter yoktur. Bu yüzden Gökbey'i hedef alırlar ve uçuş testi sırasında kaçırırlar. Aslan, arkadaşları ve Hürkuş, dostları Gökbey'in peşine düşerler ancak kırmızı taşın etkisiyle olumsuz bir hale dönüşen Gökbey'i kurtarmak ve eski haline getirmek düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.