ELEKTRONİK ATIKLARINIZI TOPLUYORUZ

Okulumuz  genelinde "ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA" projesi başlatmıştır.

Okulumuz Bilişim Tekonolojileri Öğretmeni Müzeyyen EKEN DÜZBAĞ sorumluluğunda başlatılan proje okullarda çok fazla e-atıkların olması ve bunların çöpe atılımı sonrasında doğaya fazlaca zarar vermesi göz önüne alınmış ve projeye başlanmıştır.

Gürsu ilçemizde daha önce yapılmamış olması projenin İlçe genelinde de yapılabileceği algısı uyandırmıştır.

Öğretmenimiz tarafından düzenlenen afişler okulun belirli yerlerine asılmıştır.

E-atık nedir?

Elektronik atıklar veya kısaca e-atıklar kullanım ömrünü tamamlamış elektrikli ve elektronik atıklardır.

Türkiye'de e-atık tanımlaması aşağıdaki konuları içermektedir:

• *       Büyük ev eşyaları (Bulaşık, çamaşır makinesi vb.)
  • *       Küçük ev aletleri (Elektrik süpürgesi, tost makinesi vb.)
  • *       Bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları (Bilgisayarlar, telefonlar vb.)
  • *       Tüketici ekipmanları (Video kameralar, müzik enstrümanları vb.)
  • *       Aydınlatma ekipmanları (Floresan, tasarruflu ampuller vb.)
  • *       Elektrikli ve elektronik aletler (Büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere matkaplar, testereler vb.)
  • *       Oyuncaklar, eğlence ve spor aletleri (Video oyunları, jetonlu makineler vb.)
  • *       İzleme ve kontrol aletleri (Termostatlar, ısı ayarlayıcıları vb.)
  • *       Otomatlar (Para, içecek otomatları vb.)

İçerdiği ağır metaller nedeniyle doğaya atıldığında ciddi boyutlarda çevre kirliliğine sebebiyet veren, kullanım ömrü tamamlanmış e-atıklar siz değerli öğrencilerimizin yardımıyla geri dönüşüme kazandırılacak.

09-05-201809-05-201809-05-201809-05-2018

Yayın: 09.05.2018 - Güncelleme: 12.06.2022 13:35 - Görüntülenme: 785